Zašto je potrebno zamijeniti opruge za garažna vrata?

ispred kuće sa garažom

Napokon ste to učinili — renovirali ste svoju kuću kako biste izgledali onako kako želite. Novi prozori, novi vrt i nova garažna vrata nadopunjuju boje i vanjsku fasadu vaše kuće. Ali prije nego što sve raščistite i nazovete da je posao dobro obavljen, trebali biste se prijaviti i razmisliti o zamjeni jednog malog, ali ključnog elementa: opruge vaših garažnih vrata .

Zašto biste trebali zamijeniti opruge na garažnim

vratima

Opruge garažnih vrata su sila i mehanička energija odgovorna za podizanje i spuštanje vaših garažnih vrata. Možda mislite da motorizirani dio vaših automatskih vrata obavlja sav posao, ali te opruge drže i distribuiraju napetost. Bez potpuno funkcionalnih opruga, vaša se garažna vrata možda uopće neće pomaknuti i mogu se zaglaviti, uzrokujući višestruke sigurnosne probleme.

Evo činjenice o oprugama garažnih vrata: potrebno ih je mijenjati svakih sedam godina. Tipična opruga garažnih vrata izdržat će oko 10.000 ciklusa podizanja i spuštanja. Ako uzmete u obzir da vjerojatno otvarate i zatvarate svoja garažna vrata četiri puta dnevno dok odlazite i vraćate se, ti ciklusi mogu trajati oko sedam godina.

Međutim, sa sve više ljudi koji koriste garažna vrata kao glavni ulaz u svoje kuće, moguće je da će vam trebati opruga za zamjenu garažnih vrata nakon samo četiri godine.

Znakovi da opruga vaših garažnih vrata treba zamijeniti

Detaljan pogled na zateznu oprugu spojenu na vaša garažna vrata pružit će vam informacije koje su vam potrebne da odredite trebate li zamjensku oprugu. Evo nekih uobičajenih problema koje trebate potražiti:

  • Glasni ili škripavi zvukovi  — Nepoznati zvukovi mogu biti više od problema s motorom.
  • Neravnomjerna vrata pri podizanju ili spuštanju  — ako se vaša vrata naginju pod kosom, vašu oprugu treba ponovno izbalansirati.
  • Fizička oštećenja na vratima  — Znatan udar, poput udaranja u garažna vrata vašim automobilom, mogao bi srušiti vašu oprugu i uzrokovati neravnomjerno podizanje.
  • Hrđa i korozija  — Nakupljanje hrđe će smanjiti učinkovitost napetosti opruge.
  • Ispružena spirala opruge  — praznine od dva inča ili više u oprugi dokaz su da je vaša opruga prošla kroz trošenje i da neće raditi točno.

Ako primijetite bilo koji od ovih problema iz svog pregleda, odmah se obratite stručnjaku za servis opruge zamjene garažnih vrata.

Dopustite profesionalcu da zamijeni opruge vaših

garažnih vrata

Profesionalni tehničar i serviser razumije napetost, silu i energiju koja može zračiti iz funkcionalne zatezne opruge. Kada se jedan pokvari, povećava se opasnost od popuštanja i zamjene. Umjesto da riskirate osobne ozljede, poziv certificiranom i stručnom tehničaru uštedjet će vam puno novca i vremena.

Ako mislite da će vam opruga garažnih vrata uskoro trebati zamijeniti, kontaktirajte stručnjake iz naše tvrtke BN Projekt kako biste  dogovorili termin  za zamjenu vaše pokvarene opruge. 

Odgovori